Villa Nytt

Vi älskar att ta del av era drömmar och idéer för hemmet, speciellt när vi kan komma fram till lösningar som passar just er vardag.
Oavsett storlek eller utmaning så är ni välkomna med alla frågor, idéer och tankar.

Kontakt:

Ring eller maila oss.

Aktuellt

Här kan du hitta information om kommande event samt tips och trix.

Tapettips:

  1. Limma

Rätt lim till rätt tapet är viktigt. -Om det är Easy Up -tapeter så behövs Non-woven lim, det limmas direkt på väggen med en roller. (Därför behövs inget tapetbord – man skär av våden på plats.)

  1. Loda

För att veta att våderna (tapetbitarna) hamnar rakt så hänger man en tyngd i ett snöre för att tapeten sätts rakt. Man kan även använda vattenpass.

  1. Passa

Om man sätter upp en mönstrad tapet så är det viktigt att passa in mönstret. Tänk på att testa mönstret uppe, på mitten och nere och sedan släta ut resten av våden i sidled för att få det rakt. Sen kan man använda tapetverktyget (en mjuk plastskrapa) för att släta ut eventuella bubblor.

Tänk på att torka av skarvarna och listerna varsamt med en våt trasa för att få bort tapetlim. Byt knivblad mellan rullarna för att få raka kanter.

  1. Matcha

Välj gärna ut någon stiltypisk detalj eller plocka upp färger ur tapeten i inredningen för att framhäva tapeten på ett snyggt sätt.

Allt som behövs:
Roller
Pensel
Tapetkniv + extrablad
Tapetverktyg
Lod
Sax
Trasa
Bunke med rent vatten
Easy Up tapet
Non-Woven lim